Perşembe, Mayıs 25, 2006

Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma

Acılı Soğan Soslu Tavuk Dolma
5 kişilik
70 dakika
4
Malzeme
Bir bütün tavuk (Butları gövdeden fazlaca ayrılmış olmayacak)Tavuğun büyüklüğüne göre orta boy 2 - 3 soğan3 tepeleme yemek kaşığı salçaTuz3 çay kaşığı karabiber3 çay kaşığı pul biberBüyük iğne ve iplik
Hazırlanışı
Tavuk yıkanır ve süzülür.
Geniş bir kap içine soğanlar küp şeklinde doğranır. Önce karabiber, tuz ve pul biberle karıştırılır, hemen arkasından salça ilave edilerek iyice karıştırılır. (El ile yoğurur gibi)
Hazırladığımız iç, tavuğun karnına doldurulur.
Uzunca bir ip geçirilmiş büyük iğne ile tavuğun karnı ve but yanları iyice dikilir. (Derisinin de dikimini kolaylaştırmak için çekerek dikilebilir)
Boynu dikildikten sonra normal tavuk ne kadar sürede haşlanıyorsa, o kadar süre (takriben orta ateşte 40-50 dakika) pişirilir. · Pişen tavuğun önce ipi ayrılır, iç malzemesi kaşık yardımıyla bir tabağa alınır.
Servis için tabağa bir parça tavuk ve pilav alınır.
Son olarak pilavın üstüne acılı soğan sosu konulup servis yapılır.

Hiç yorum yok: